Carlbaums framför borgmästarvillan

Linda & Mathias

Trosa • Totalrenoverad 30-tals borgmästarvilla och tomt

I totalt ny skepnad med magnifik utsikt över Tureholmsviken står nu Borgmästarvillan och ståtar, efter flera års renovering av Nero Bygg. Villan från 30-talet har fått tillbaka sin ursprungliga vitputsade fasad och sina vackra tidstypiska detaljer.

”Villa Felicia” uppfördes 1932 för dåvarande borgmästaren i Trosa. På de generösa rummen, många fönstren och läget förstår man att huset har en speciell historia. Förutom privatbostad har huset haft andra funktioner genom åren. Under 50-talet fungerade det en tid som konvalescenthem för kvinnor med sjukrum på övervåningen och umgängesytor på nedre plan. Sedan 2016 bor Linda och Mathias Carlbaum i huset med sina tre barn, men resan hit började redan 2010. De köpte huset osett, eftersom de var bosatta utomlands, och lät sedan renovera det på distans under 1,5 års tid.

30-tals borgmästarvilla i Trosa

– Det var en ren slump att det blev det här huset. Vi letade efter ett sommarhus och fick se det på nätet. Vi försökte göra oss en bild av läget och huset genom Google maps och bilder, men när vi fick se det i verkligheten – fick vi en smärre chock. Det var mer att renovera än vad vi hade räknat med, säger Linda Carlbaum.

Till sin hjälp anlitade de en arkitekt, som skissade en ny planlösning, men det blev många turer innan de kände sig trygga med att kunna driva ett stort renoveringsprojekt på distans och lita på att det skulle bli som de önskade. Lindas far fick vara familjens kontaktperson på plats och efter åtskilliga offerter från byggfirmor både i trakten och i Stockholm, föll valet till slut på Nero Bygg.

Detaljer i interiören

– Vi hade från flera håll hört att Nero Bygg gjort ett bra jobb och var både plikttrogna och punktliga, och i efterhand kan vi se att det verkligen stämde, säger Mathias.

Nero byggs arbete bestod i allt ifrån att riva uthus på tomten, knacka ner den gamla mexitegelfasaden och uppföra en helt ny i vit puts, schakta jord för att göra en vänligare tomt till att renovera de gamla, vackra spröjsade åttaglasfönstren och isolera hela huset. Till detta lades allt arbete inomhus med att riva väggar, ta upp två nya fönster, renovera originallister och göra nya badrum, ett nytt kök och all ytrenovering.

– Köket beställde vi i Spanien, eftersom vi bodde där då. Företaget vi köpte det av gjorde ett undantag eftersom de alltid monterar upp köken åt sina kunder. Vi bad Nero Bygg om måtten i huset och sen skickades köket hit upp. Nero Bygg satte upp det utan beskrivning och alla mått stämde, berättar Linda Carlbaum.

Kök i borgmästarvillan

Vidare tillverkade Nero Bygg snidade elementskydd i trä som behövde kompletteras till de som fanns i original och man specialtillverkade fönsterbrädor i marmor för att bevara den ursprungliga stilen. De gamla spegeldörrarna hittades bakom 70-tals inklädningen och de gamla, massiva trägolven slipades och lackades om.

– Det byggdes upp ett stort förtroende oss emellan över tid som gjorde att vi vågade låta Nero Bygg renovera hela huset, trots att vi bodde utomlands och inte kunde vara närvarande fysiskt, säger Mathias Carlbaum.

Interiör i 30-tals borgmästarvillan

Sommaren 2012 när huset skulle färdigställas, var en minst sagt regnig sommar. Fönstren skulle målas, och i och med fuktigheten så svällde träet upp, vilket gjorde att fönstren i efterhand fastnade och drog med sig färg.

– Det fixar vi, sa Nero Bygg. Övriga små ”restjobb”, som alltid uppkommer efter ett stort åtagande ordnade de direkt. Det var aldrig några problem och det uppskattar man mycket som kund, säger Linda Carlbaum.

Med fyra veckor kvar till inflyttning, var huset fullt av hantverkare för att hinna färdigställa allt i tid. Nero Bygg höll deadline och familjen kunde komma hem till ett i stort sett nytt hus. Firade gjorde man genom att tända grillen och ordna bygglagsfest för alla med dukat långbord i trädgården.

30-tals borgmästarvilla i Trosa

Fördelarna med Nero tycker paret Carlbaum har varit flexibiliteten, engagemanget och yrkesskickligheten.

– Det vi kan ångra är faktiskt att vi inte la ut precis alla delar på Nero Bygg, eller lät dem rekommendera den kompetens som de själva inte erbjuder. Om en part i kedjan inte håller tiden så ruckas ju hela flödet. Men som tur är har Nero Bygg varit väldigt flexibla och anpassat sig, vilket har gjort att allt blev klart i tid, säger Mathias Carlbaum.

Kontakta oss gärna!

Vill du veta mer om oss och våra tjänster? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Nerijus Malasevicius

073-7609523
nero@nerobygg.se

Arkitektdröm byggd för platsen

Arkitektritat 2-planshus

Societetshuset

Anrikt hus fick tidsenlig renovering

Attefallshus

Moderna Attefallshus med maxad boyta

Galleri

Modern grind i äldre stil

Automatisk specialgrind med fasad klädd som en gärdesgård

Åda Tree House

11 fristående villor med utsikt över Åda Golf & Country Club

Linda & Mathias

Totalrenoverad 30-tals borgmästarvilla och tomt

Gunilla & Per

Nybyggt vinkelhus med trädäck och spabad

Julia & Andreas

Nybyggda Trosavillan ritad och byggd av Nero Bygg

Camilla & Peter

Trädäck med nedsänkt pool och bastu

Beatrice & Rasmus

Inglasat uterum, kök och trädäck med spabad

Regina & Anders

Nybyggt drömhus i modern stil