Byggentreprenad av 2-plansvilla i Trosa.

Regina & Anders

Trosa • Nybyggt drömhus i modern stil

Anders Haglund och Regina Thulin lade ner åtskilliga timmar på att planera och ta fram idéer för hur deras drömhus skulle se ut. Nero Bygg höll i entreprenaden och familjen kunde flytta in exakt på dagen enligt tidsplanen.

– Vi ville att huset skulle uppfattas ha en öppen planlösning, men samtidigt ville vi skapa rum i det öppna. Det tycker jag att vi har lyckats med, säger Anders Haglund.

Huset stod klart i januari 2017 och tog nio månader att bygga. De två planen på 180 kvm är ursprungligen en Fiskarhedenvilla, som har modifierats då paret själva har ritat om det för att få det precis som de önskade. Stora glaspartier fyller husets söderläge och den brunaktiga fasaden är behandlad med tjärvitriol för att få en underhållsfri och gråaktigt yta på sikt.

– Vi har studerat solen noggrant på tomten och huset är därefter placerat så att vi ska få så mycket sol som möjligt under hela dagen, säger Regina Thulin.

Byggentreprenad av 2-plansvilla i Trosa.

Köket med fönster ända ner till golvet ligger i söderläge och går i ljus lindblomsgrön ton.

Sovrum, toalett och tvättstuga ligger i norrläge medan vardagsrum, kök och allrum ligger på den södra sidan av huset. Från kök och vardagsrum fortsätter umgängesytan ut på en altan som ligger i lä mot berget intill.
Inför nybygget fick paret flera förslag på olika byggföretag som skulle kunna ta sig an uppdraget. Valet föll på Nero Bygg.

– Vi var intresserade av Nero Bygg som har en fascinerande historia. De erbjöd sig att ansvara för hela projektet till ett vettigt pris med en byggledare som ytterst ansvarig. Det avgjorde saken, säger Anders Haglund.

Byggentreprenad av 2-plansvilla i Trosa.

Fasaden är behandlad med tjärvitriol som på sikt gör att huset får en grå färg.

En dörr och en takstol saknades vid leveransen från husföretaget. Men situationen löste Nero Bygg snabbt genom att åka och handla virke och bygga upp takstolen, istället för att spilla dyrbar tid.

– Vid flera tillfällen påtalade Nero Bygg saker i konstruktionsritningarna som de tyckte att de hade en bättre lösning för, och det uppskattar man ju som kund. Speciellt när alla tjänar på det, säger Anders Haglund.

Byggentreprenad av 2-plansvilla i Trosa.

Kommunikationen med hantverkarna kunde ibland vara bristfällig på grund av språket. Men en stark vilja att kommunicera och att göra ett bra jobb i kombination med att alla är trevliga och tillmötesgående, gjorde att allt löste sig till slut. Nero Bygg har varit noga med att hålla tider och arbetet har löpt helt enligt tidsplan. Det gjorde att husbygget inte drogs med några förseningar alls.

– Att bygga nytt hus, innebär att man fördubblar alla beslut man behöver ta i livet. Men då får man det också precis som man vill. Nu är det skönt att äntligen ha fått landa i vårt eget hus, inte en dag senare än planerat, säger Regina Thulin.

Kontakta oss gärna!

Vill du veta mer om oss och våra tjänster? Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Janne Gustafsson

070-0331462
janne@nerobygg.se

Arkitektdröm byggd för platsen

Arkitektritat 2-planshus

Societetshuset

Anrikt hus fick tidsenlig renovering

Attefallshus

Moderna Attefallshus med maxad boyta

Galleri

Modern grind i äldre stil

Automatisk specialgrind med fasad klädd som en gärdesgård

Åda Tree House

11 fristående villor med utsikt över Åda Golf & Country Club

Linda & Mathias

Totalrenoverad 30-tals borgmästarvilla och tomt

Gunilla & Per

Nybyggt vinkelhus med trädäck och spabad

Julia & Andreas

Nybyggda Trosavillan ritad och byggd av Nero Bygg

Camilla & Peter

Trädäck med nedsänkt pool och bastu

Beatrice & Rasmus

Inglasat uterum, kök och trädäck med spabad

Regina & Anders

Nybyggt drömhus i modern stil